Η πολυετή ενασχόλησή μου με τις συστημικές αναπαραστάσεις παραμυθιών έφερε τους καρπούς της: Το καλοκαίρι 2023 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Αλφάβητο ζωής το βιβλίο «Η Απάντηση του μαγικού καθρέφτη», ένα δοκίμιο που παρουσιάζει 12 πολύ δημοφιλή παραμύθια με μια καινούρια ματιά. Περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα μέσα από τα οποία φαίνεται πως τα παραμύθια επιδρούν στις ψυχές των ανθρώπων… κάθε ηλικίας.

Στο βιβλίο υπάρχουν τα εξής παραμύθια: Η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη, τα Τρία γουρουνάκια, η Μικρή γοργόνα, οι Μουζικάντηδες της Βρέμης, η Πεντάμορφη και το τέρας, ο Βασιλιάς και το αλάτι, η Χρυσομαλλίτσα, το Ασχημόπαπο, η Βασίλισσα του χιονιού, η Ωραία κοιμωμένη και τα Εφτά κοράκια.
Μαζί με την περιγραφή πως «βιώθηκαν» αυτά τα αγαπημένα παραμύθια μέσα από τις αναπαραστάσεις τους, θα βρείτε και χρήσιμες προτάσεις για την αξιοποίηση της καινούριας γνώσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Η Απάντηση του Μαγικού Καθρέφτη» συνοδεύεται από μια άλλη έκδοση: τις αφηγήσεις των 12 παραμυθιών στην αυθεντική τους εκδοχή, όπου υπάρχουν και αξιοσημείωτες λεπτομέρειες οι οποίες αργότερα αφαιρέθηκαν. Πάνω σε αυτά τα κείμενα στήθηκαν οι αναπαραστάσεις. Είναι σημαντικό οι αναγνώστες του βιβλίου να γνωρίζουν αυτές τις εκδοχές των παραμυθιών, γιατί έτσι θα κατανοήσουν καλύτερα όσα αναλύονται στην «Απάντηση του Μαγικού Καθρέφτη».

Τα παραμύθια τα αφηγούμαι εγώ και πέρα από τους αναγνώστες του βιβλίου μπορούν, φυσικά, να τα ακούσουν και παιδιά.
Οι αφηγήσεις αυτές κυκλοφορούν σε δύο μορφές – σε υλική (κασετίνα με δύο CD) και σε ψηφιακή (audio book). Μπορείτε να τις παραγγείλετε εδώ:
Συνοδεύονται από μικρό βιβλίδιο, το οποίο θα κατατοπίσει τους ενήλικους αναγνώστες και θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν τις πιθανές απορίες των παιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποσπάσματα μπορείτε να ακούσετε μέσω του συνδέσμου “ABZ Audiobooks“.

(Υπάρχουν και άλλες αφηγήσεις παραμυθιών και μύθων, τις οποίες θα βρείτε στο κανάλι μου στο youtube
Στο ίδιο κανάλι είναι και το Playlist «Παραμυθένια τραγούδια» – συνθέσεις που δεν προορίζονται για παιδιά, αν και αναφέρονται σε ήρωες παραμυθιών και μύθων. Εκφράζουν τον τρόπο με τον οποίο τα παραμύθια αυτά άγγιξαν τη ψυχή μου.

Πού μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο 

Την Απάντηση του Μαγικού καθρέφτη θα την βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Επίσης, μπορείτε να την παραγγείλετε – μαζί με τις αφηγήσεις Παραμύθια του Μαγικού καθρέφτη – κατευθείαν από τον εκδοτικό οίκο Αλφάβητο ζωής. contact@alfavitozois-ekdoseis.gr  Εάν θέλετε τα Παραμύθια του Μαγικού καθρέφτη ως αρχεία ήχου, θα τα βρείτε εδώ: audio book.

Όσοι βρίσκεστε στην Κέρκυρα, θα είναι μεγάλη μου χαρά να σας προσφέρω το βιβλίο μαζί με αφιέρωση.